Datle Medjool čerstvé

Svou výjimečnou pozici si tento druh datlí vysloužil díky svým třem hlavním nej-: jsou ze všech datlí největší, nejsladší a mají nejbohatší chuť. Proto jsou též nazývány Královské datle, Diamantové datle nebo Korunní klenoty. Chuť těchto datlí je bohatá, karamelově až medově sladká, někdy s jemnou příchutí skořice.

Datle Medjool můžete samozřejmě jíst jen tak nebo je zkombinovat s tvrdým sýrem, sušenkou či křupavým chlebem. Jen si při konzumaci dejte pozor, abyste si nevylámali zub na pecce. Ta je velká a snadno se vyloupne.

Velikost a měkkost těchto datlí je však přímo předurčuje k plnění různými nádivkami. Po odstranění pecky můžete do datle vložit tradiční vlašské ořechy či mandle. Někdo do datle vkládá další druhy ovoce, kousek čokolády nebo např. pikantní maso. Zkrátka tyto datle vytváří velký prostor pro kreativitu a můžete tak připravit originální jednohubky.

K snídani si můžete Medjool připravit např. s jogurtem nebo je zapracovat do těsta na chleba či pečivo. V arabské kuchyni s oblibou přidávají datle do masitých jídel, kterým pak dodá originální sladkou chuť.

Průměrné výživové hodnoty na 100 g výrobku
Energie: 283 kcal
Rostlinné tuky: 0,4 g
Proteiny: 1,6 g
Uhlohydráty: 68 g
Vitamíny: A, B6, C, E, K
Vláknina: 6,7 g
Vápník: 64 mg
Železo: 0,9 mg
Hořčík: 54 mg
Fosfor: 62 mg
Draslík: 0,6 g
Sodík: 0,04 g
 
 
Fotogalerie
Datle Medjool čerstvé
Datle Medjool čerstvé
Datle Medjool čerstvé
Datle Medjool čerstvé